Verdict CSM: Ludovic Orban a afectat independenta puterii judecatoresti

Data: 24 July 2020, 16:27 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1889 afisari

Premierul Ludovic Orban (foto) a afectat independenta puterii judecatoresti in momentul in care i-a indemnat pe judecatori sa judece cu mai multa atentie, nemultumit de o decizie a Curtii de Apel Bucuresti.



Verdictul a fost dat in 23 iulie 2020 de catre Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii.


Iata decizia CSM:


“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat conexarea solicitarii formulate de catre doamna judecator Gabriela Baltag, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, la sesizarile formulate de Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecator Nicoleta Margareta Tint, Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO), sesizari ce fac obiectul Raportului Inspectie Judiciare nr.20-2328. (majoritate: 9 voturi DA; 1 vot NU; 1 vot NUL) Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea sesizarilor formulate de Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecator Nicoleta Margareta Tint, Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO), precum si de doamna judecator Gabriela Baltag, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, si in consecinta constata ca fiind afectata independenta puterii judecatoresti, fata de declaratiile premierului Ludovic Orban din data de 24.06.2020. (majoritate: 6 voturi admitere, 2 voturi respingere, 3 voturi NULE)”.

Reamintim ca iesirea lui Orban a avut loc in 24 iunie 2020, in aceeasi zi in care Curtea de Apel Bucuresti a suspendat executarea unei controversate hotarari de Guvern emise de catre ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

Iata declaratiile facute de premier:

“Este vorba despre o suspendare care este decisa pana la judecarea de fond. Sigur ca nu pot sa nu imi pun intrebari ce treaba exista in aceasta procedura. Eu cred ca managementul unui minister trebuie sa isi organizeze ministerul asa cum considera necesar. Nu suntem la primele astfel de decizii si aici chiar ii indemn pe judecatori sa judece cu mai multa atentie, pentru ca in elaborarea hotararilor de Guvern de organizare si functionare ale ministerelor, ale autoritatilor administratiei centrale, conducatorii acestor institutii au posibilitatea legala de a-si organiza activitatea in departamente, directii generale, asa cum considera ei ca este bine. Daca in felul asta se suspenda hotarari de Guvern privitor la reorganizarea unor ministere, reforma in administratie va fi intarziata, pentru ca cine stie cand se va ajunge la judecarea pe fond, iar suspendarea unui act normativ (ma rog: a prevederilor legate de Directia Juridica) nu mi se pare corecta”. 





 

Comentarii

# Radulescu date 28 July 2020 02:14 0

Au dreptate judecătorii!! Dacă scapă frâiele din mână și se lasă târâți in mocirla politică, aia suntem!!

Adauga comentariu

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*