Una calda, alta rece pentru Lucian Onea
Data: 12 February 2020, 12:03 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1233 afisari
Dupa ce s-a bucurat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a ridicat controlul judiciar in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul procuror Mircea Negulescu, fostul sef al DNA Ploiesti Lucian Onea (foto) s-a intristat.
Si asta pentru ca a suferit un esec la CSM. Astfel, Sectia pentru procurori a CSM a decis in 11 ianuarie 2020 incetarea suspendarii din functie dupa ridicarea controlului judiciar, insa a mentinut suspendarea ca urmare a trimiterii in judecata:
„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea suspendarii din functie a domnului procuror Onea Lucian Gabriel, dispusa prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr.448/27.09.2018, in temeiul prevederilor art.62 alin.(1) lit. a/2) din Legea nr.303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a revocarii masurii preventive a controlului judiciar fata de acesta, urmand ca Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii 679/23.07.2019 prin care Sectia pentru procurori a dispus, in temeiul dispozitiilor art.62 alin.(1/1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, suspendarea din functia de procuror a domnului Onea Lucian Gabriel ca urmare a trimiterii in judecata, sa-si produca in continuare efectele”.
Iata ce prevad cele doua alineate invocate:
- art. 62 alin. 1 lit. a/2: „Judecatorul sau procurorul este suspendat din functie in urmatoarele cazuri: (...) cand fata de acesta s-a luat masura preventiva a controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cautiune si organul judiciar a stabilit in sarcina sa obligatia de a nu exercita profesia in exercitarea careia a savarsit fapta”;
- art. 62 alin. 1/1: „Judecatorul sau procurorul poate fi suspendat din functie si in cazul in care a fost trimis in judecata pentru o infractiune, daca se apreciaza, in raport cu circumstantele cauzei, ca se aduce atingere prestigiului profesiei. In situatia in care s-a apreciat ca judecatorul sau procurorul poate fi mentinut in functie, acestuia i se poate interzice provizoriu exercitarea anumitor atributii pana la solutionarea definitiva a cauzei”.
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii