SUSPENDAREA PROCURORULUI GENERAL – Sentinta Curtii de Apel Alba Iulia prin care a declinat la Curtea de Apel Bucuresti cererea lui Augustin Lazar de suspendare a revocarii sale dispuse de ministrul Justitiei: “Vizeaza modalitatea de exercitare a competentelor specifice unui subiect de drept public”
Data: 07 December 2018, 11:16 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1372 afisari
Prin Sentinta 252/2018, Curtea de Apel Alba Iulia a declinat la Curtea de Apel Bucuresti cererea Procurorului General Augustin Lazar de suspendare a revocarii sale dispuse de ministrul Justitiei.
Prin actiunea inregistrata pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia sub dosar 580/57/2018, reclamantul Augustin Lazar a chemat in judecata paratii Ministerul Justitiei si ministrul justitiei, solicitand ca prin sentinta ce se va pronunta sa se dispuna, in conditiile art. 14 din Legea 554/2004:
- suspendarea executarii propunerii ministrului justitiei de revocare a acestuia din functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, inregistrata sub nr. 91708 din 24 octombrie 2018, precum si a actelor care stau la baza emiterii acestei propunerii, inclusiv a Raportului privind activitatea manageriala a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Avocatul reclamantului considera competenta sa solutioneze prezenta cauza Curtea de Apel Alba Iulia in lumina prevederilor art.10 alin.3 din Legea 554/2004, pornind de la doua premise:
1. Sustine ca, asa cum a fost construita aceasta cerere de suspendare, ea are reclamant pe Augustin Lazar, persoana fizica, dar care in prezent ocupa functia de procuror general al Romaniei si ca parati Ministerul Justitiei si respectiv un organ administrativ ministrul justitiei.
2. Precizeaza ca instanta competenta din perspectiva teritoriala o stabileste prevederile art.10 alin.3 din Legea nr. 554/2004, care are 2 teze:
-teza 1 reclamantul, persoana fizica sau juridica de drept privat, ceea ce nu e cazul in speta, se adreseaza exclusiv instantei de la domiciliul sau sediul sau;
-teza 2 – reclamantul, autoritate publica, institutie publica sau asimilate acestora, se adreseaza exclusiv instantei de la domiciliul sau sediul paratului.
Citește continuarea pe Monitorul Justiției
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii