Propunerea avocatului Danut Ioan Bugnariu pentru anularea efectelor protocoalelor secrete

Data: 07 November 2018, 15:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1036 afisari

Juri.ro a realizat un interviu cu avocatul Danut Ioan Bugnariu (foto), partener al Zamfirescu Racoti & Partners, una dintre cele mai cunoscute si profesioniste societati de avocati din Romania. Ideea interviului a venit dupa ce avocatul Bugnariu s-a intors in ZRP, dupa 15 ani, pentru a coordona practica de drept penal al afacerilor din cadrul societatii de avocati.
Tinand cont de experienta avocatului Danut Ioan Bugnariu in acest domeniu, am dorit sa aflam de la acesta cat de importanta este pentru Romania crearea unor reguli de drept la nivelul Uniunii Europene pentru a se putea vorbi despre notiunea de drept european penal, in sensul de tratate-legi, astfel incat problemele care pot aparea in cadrul unor companii multinationale sa fie solutionate mai facil. De asemenea, in cadrul interviul realizat cu avocatul Danut Ioan Bugnariu am abordat si problema duratei litigiilor penale, vorbind despre masurile care pot fi luate pentru ca aceasta sa fie redusa, astfel incat sa se evite blocarea activitatii societatilor comerciale aflate in litigii.


Ca un bun cunoscator al legislatiei romane, dar si ca atent observator al evenimentelor din ultimii ani din sfera Justitiei, nu am putut sa nu il intrebam pe avocatul Bugnariu ce opinie are despre protocoalele incheiate in Romania de diferite institutii ale Statului, care au facut posibila crearea de noi „legi de functionare“ in parchete si unele instante, chiar si la Inalta Curte. Raspunsul avocatului Danut Ioan Bugnariu a venit prompt si a vizat esenta efectelor protocoalelor, respectiv constitutionalittea si legalitatea acestor „instrumente nelegale“, cum le-a numit reprezentatul ZRP, care au produs si poate inca produc efecte concrete in cauze penale, respectiv probe care au stat la baza unor solutii de condamnare.

In acest sens, avocatul Danut Ioan Bugnariu si-a exprimat speranta ca in cel mai scurt timp va putea fi gasita „o solutie legislativa interna, de tipul unei revizuiri, pentru ca persoanele afectate de utilizarea protocoalelor sa poata solicita redeschiderea si rejudecarea proceselor in care au fost condamnate“.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*