Procurorul Stefan Crisu, de la PT Bucuresti, trimis in judecata de DNA
Data: 19 June 2015, 10:15 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2691 afisari
Directia Nationala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a procurorului Stefan Crisu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, aflat in prezent in arest la domiciliu, pentru trafic de influenta.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.
Comunicatul DNA:
"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata,
In stare de arest la domiciliu a inculpatului CRISU STEFAN, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, la data faptei, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de trafic de influenta,
si in stare de libertate a inculpatului NEDELCU REMUS, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta.
De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus sesizarea Tribunalului Bucuresti cu acordul de recunoastere a vinovatiei inculpatului BUTARU ZENU, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In cursul anului 2013, incepand cu luna martie, inculpatul Crisu Stefan, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, a pretins initial, in mod direct, de la o persoana (denuntatoare in prezenta cauza) si de la inculpatul Butaru Zenu un telefon mobil marca Samsung Galaxy, iar ulterior, inculpatul Crisu Stefan a pretins de la martorul denuntator suma de 3.000 de euro si a primit in mod indirect (prin intermediul aceleiasi persoane) de la inculpatul Butaru Zenu un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S3 (in valoare de 600 de euro), in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii competenti din cadrul DIICOT ce aveau in instrumentare un dosar penal in care fusesera dispuse masuri de ridicare, in cursul derularii unei perchezitii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), in vederea restituirii acestuia.
In contextul in care, in cursul anului 2013, nu i-au fost remisi cei 3.000 de euro, procurorul Crisu Stefan, in mod repetat, direct si indirect, prin intermediul inculpatului Nedelcu Remus, a solicitat persoanei denuntatoare sa ii remita suma respectiva.
Banii urmau sa fie incredintati inculpatului Nedelcu Remus, in baza unei intelegeri prealabile avute cu procurorul Crisu Stefan, pentru ca ulterior sa fie remisi acestuia din urma de catre acelasi inculpat. Remiterea sumei pretinse, in aceasta modalitate nu a mai avut loc.
Ulterior, in cursul lunii mai 2015 (in contextul in care, in cursul anului 2013, autoturismul respectiv fusese restituit), inculpatul Crisu Stefan a solicitat persoanei denuntatoare, in contul „datoriei” de 3.000 de euro pretinse anterior, in conditiile sus-expuse, un telefon mobil marca Samsung Galaxy Model S6 – Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si a acceptat sa primeasca de la aceeasi persoana, diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro).
La data de 24.05.2015, procurorii DNA din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, in timp ce inculpatul Crisu Stefan a primit banii si telefonul sus mentionat.
In prezenta aparatorului ales, inculpatul Butaru Zenu a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, ca accepta incadrarea juridica pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, ca este de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.
De asemenea, procurorii au propus, printre altele, si prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii pe o perioada de 120 de zile lucratoare, in cadrul Primariei Chiajna, judetul Ilfov.
In cauza au fost luate masuri asiguratorii.
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.
Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii