Procurorul general Augustin Lazar, la Reuniunea aniversara de la Paris a Retelei NADAL
Data: 21 May 2018, 15:04 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1420 afisari
Procurorul general Augustin Lazar a participat in perioada 16 – 18 mai 2018 la Paris, la cea de-a X-a aniversare a Reţelei NADAL, din care fac parte procurorii generali si sefii institutiilor echivalente de pe langa curtile supreme ale statelor membre ale Uniunii Europene (Reteaua NADAL). Manifestarea a fost prezidata de procurorul general de pe langa Curtea de Casatie a Republicii Franceze, Jean-Claude Marin.
In cadrul reuniunii au fost prezentate sistemele de drept din Uniunea Europeana– sistemul continental, sistemul jurisprudential (common law) si sistemul federal, fiind subliniata diversitatea ministerelor publice din cadrul Uniunii Europene si tendintele comune ale acestora.
Augustin Lazar a prezidat in cadrul conferintei sectiunea intitulata ”Instrumente europene de cooperare”, iar la finalul discutiilor a facut o sinteza a materialelor prezentate si a expus viziunea proprie asupra modului de armonizare a politicii europene de cooperare judiciara prin instrumentele de cooperare judiciara: Eurojust, Reteaua Judiciara Europeana si magistratii de legatura.
Comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie:
“In perioada 16 – 18 mai 2018, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, a participat la cea de-a X-a Reuniune aniversara a Retelei procurorilor generali si sefilor institutiilor echivalente de pe langa curtile supreme ale statelor membre ale Uniunii Europene (Reteaua NADAL), ce a fost avut loc la Paris, la sediul Curtii de Casatie a Republicii Franceze. Manifestarea a fost prezidata de procurorul general de pe langa Curtea de Casatie a Republicii Franceze, domnul Jean-Claude Marin.
In cadrul reuniunii au fost prezentate sistemele de drept din Uniunea Europeana– sistemul continental, sistemul jurisprudential (common law) si sistemul federal, fiind subliniata diversitatea ministerelor publice din cadrul Uniunii Europene si tendintele comune ale acestora.
Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, a prezidat in cadrul conferintei sectiunea intitulata 'Instrumente europene de cooperare'. In deschidere, domnul Augustin Lazar a multumit Parchetului General al Curtii de casatie franceze pentru excelenta organizare a acestui important eveniment si, in mod personal, procurorului general al Curtii de casatie franceze, domnul Jean-Claude Marin. La finalul discutiilor, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut o sinteza a materialelor prezentate si a expus viziunea proprie asupra modului de armonizare a politicii europene de cooperare judiciara prin instrumentele de cooperare judiciara: Eurojust, Reteaua Judiciara Europeana si magistratii de legatura.
De asemenea, domnul Augustin Lazar a sustinut o comunicare intitulata 'Instrumente de cooperare europeana– 2018”, dedicata Anului european al patrimoniului cultural, in cadrul careia a relevat experienta romaneasca in ceea ce priveste cooperarea judiciara si solutionarea unor cazuri avand ca obiect recuperarea bunurilor apartinand patrimoniului cultural.
O alta sectiune a fost dedicata problematicii noii institutii a Parchetului european, garantiilor operationale si perspectivelor acestuia in spatiul judiciar european, precum si luptei contra fraudei transfrontaliere.
Din delegatia Ministerului Public din Romania au mai facut parte domnul Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general al parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si doamna Nadina Spinu, procuror sef al Serviciului de cooperare judiciara internationala, relatii internationale si programe”.
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii