Procurorul general Augustin Lazar a cerut un punct de vedere al CSM cu privire la solicitarea Comisiei parlamentare de ancheta referitor la alegerile din 2009
Data: 02 August 2017, 19:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1431 afisari
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie, condus de procurorul general Augustin Lazar (foto), a dat publicitatii luni, 31 iulie 2017, un comunicat de presa privind solicitarea unui punct de vedere al CSM cu privire la cererea Comisiei parlamentare de ancheta referitor la alegerile din 2009.
Iata comunicatul PICCJ:
In contextul analizei solicitarii Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009 si, implicit a problemei de drept pe care o ridica aceasta - definirea limitelor legale si a cadrului cooperarii loiale, care trebuie sa se faca cu respectarea Constitutiei si a legilor in vigoare, avand in vedere specificul activitatii judiciare – domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, a transmis, in cursul zilei de astazi, o sesizare doamnei Mariana Ghena, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii.
Demersul procurorului general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie este intemeiat pe dispozitiile art. 133 alin. 1 din Constitutia Romaniei si art. 1 din Legea 317/2004, potrivit carora Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei. in mod concret, este solicitat punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la faptul daca poate fi trimis Comisiei Parlamentare, in copie, un dosar in care s-a dispus o solutie de clasare ce vizeaza infractiuni pentru care nu s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale. Totodata, procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie solicita Consiliului sa aprecieze cu privire la necesitatea sesizarii in baza art. 146 lit. e) din Constitutia Romanei a Curtii Constitutionale a Romaniei cu o cerere de constatare a existentei unui conflict juridic de natura constitutionala ivit intre autoritatea legiuitoare şi autoritatea judecatoreasca.
>> Cititi aici textul integral al solicitarii adresate presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii