PROCES PIERDUT DE ANAF - “Nu au fost dovedite conditiile privind existenta si iminenta pericolului concret”

Data: 06 September 2019, 12:13 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2940 afisari

Prin Hotararea 641/2018, Tribunalul Constanta a admis cererea reclamantului.

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Constanta, sub nr. 8181/118/2017, reclamanta a solicitat in contradictoriu cu parata AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA anularea Deciziei de instituire a masurilor asiguratorii emise de parata.

In motivare se arata ca livrarile de marfa efectuate de catre... catre reclamanta sunt probate documentar prin existenta facturilor si constituie livrari reale, iar originea marfii si constatarile organelor fiscale exced cumparatorului, in ciclul normal operational. Reclamantul a fost cumparator de buna credinta, iar la data tranzactiilor societatea mentionata era activa din punct de vedere fiscal. Ca urmare, cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit. Mai arata reclamantul ca nu exista nicio dovada ca se sustrage, se ascunde sau isi risipeste patrimoniul. Prin urmare, instituirea de masuri asiguratorii nu se impune intrucat nu sunt indeplinite conditiile legale.
Prin intampinare, parata a solicitat respingerea actiunii ca neintemeiata. In motivare se arata ca reclamanta a desfasurat relatii comerciale cu..., care are un comportament fiscal neadecvat. De asemenea, societatea are atat furnizori neachitati cat si clienti neincasati si inregistreaza in luna august 2017 o pierdere de 660.829,53 lei. A fost estimat un prejudiciu adus bugetului de stat in valoare totala de 286.071 lei iar masurile asiguratorii au fost instituite pentru 150% din suma estimata. in lipsa acestor masuri, ar exista pericolul nerecuperarii creantelor la bugetul de stat.

Minuta Tribunalului Constanta:

“Admite cererea promovata de reclamant, in contradictoriu cu parat AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA. Anuleaza decizia de instituire a masurilor asiguratorii emisa de intimata. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare”.

Extras din hotararea Tribunalului Constanta:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*