MJ selecteaza expert anticoruptie pentru un post in cadrul Secretariatului RAI din Sarajevo
Data: 31 July 2015, 14:13 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1867 afisari
Ministerul Justitiei a dat publicitatii, joi 30 iulie 2015, un anunt privind selectarea unui expert anticoruptie in cadrul Secretariatului Initiativei Regionale Anticoruptie (RAI) din Sarajevo - Bosnia si Hertegovina. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 13 septembrie 2015.
Potrivit anuntului, expertul anticoruptie este responsabil in cadrul Secretariatului RAI cu furnizarea expertizei legale in materia prevenirii si combaterii coruptiei in beneficiul sefului Secretariatului RAI, Presedintelui RAI si Comitetului Coordonator al Initiativei.
Anuntul:
"Termen-limita pentru depunere candidaturi: 13.09.2015, 23:59 (GMT +02:00).
Locatie: Sarajevo, Bosnia si Hertegovina.
Prezentare post: expertul anticoruptie este responsabil in cadrul Secretariatului RAI cu furnizarea expertizei legale in materia prevenirii si combaterii coruptiei in beneficiul sefului Secretariatului RAI, Presedintelui RAI si Comitetului Coordonator al Initiativei.
Expertul anticoruptie dezvolta si elaboreaza propuneri de proiecte, participa la implementarea, monitorizarea si raportarea acestora, in coordonarea sefului Secretariatului.
De asemenea, ofera suport de specialitate si administrativ sefului Secretariatului, participa si organizeaza reuniuni cu parteneri RAI si donatori.
Poate fi desemnat sef adjunct al Secretariatului.
Conditiile pentru ocuparea postului de expert anticoruptie sunt urmatoarele:
a)Sa fie cetatean al unui stat membru RAI, inclusiv Romania (cu precizarea ca, potrivit principiului rotatiei, Bulgaria, Macedonia si Moldova nu pot candida pentru aceste alegeri);
b)Sa fie absolvent cu studii superioare intr-un domeniu relevant pentru misiunea anticoruptie a Secretariatului;
c)Sa aiba cel putin 5 ani experienta profesionala in domeniul juridic, aplicarea legii sau alte domenii legate de combaterea coruptiei;
d)Sa fie familiarizat cu regulile si standardele anticoruptie ale ONU, OECD, Comisiei Europene si ale Consiliului Europei;
e)Cunostinte si experienta in relatia cu organizatii nationale si internationale implicate in activitati anticoruptie;
f)Excelente cunostinte de limba engleza – scris si vorbit – si cel putin a unei alte limbi din regiune;
g)Cunoscator in utilizarea si aplicarea tehnologiei informatiei;
h)Abilitati organizatorice, sa aiba initiativa si disponibilitate de sprijinire a sefului Secretariatului RAI;
i)Sa aiba experienta si abilitati de a lucra intr-un mediu solicitant si cu respectarea unor termene stricte.
Transmitere candidatura: persoanele interesate transmit un CV si o scrisoare de intentie pana la data indicata, la adresele de e-mailddubravica@rai-see.org si rcotici@rai-see.org.
Conditii contractuale: expertul va incepe efectiv activitatea din data de 12.10.2015 sau mai devreme, dar nu mai tarziu de 3 saptamani de la alegerile derulate de catre Comitetul Coordonator.
Mandatul expertului anticoruptie este de 2 ani, putand fi reinnoit prin decizie a Comitetului Coordonator al RAI.
RAI ofera un pachet de compensatii comparabil cu cel oferit de alte organizatii internationale. Sunt oferite fonduri pentru relocare si cazare la Sarajevo. Expertul beneficiaza, de asemenea, de asigurare medicala.
Elemente de istoric referitoare la RAI: Initiativa Regionala Anticoruptie (RAI) a fost initial constituita in februarie 2000 la Sarajevo ca Initiativa Anticoruptie a Pactului de Stabilitate (SPAI) in scopul redresarii coruptiei, una dintre cele mai dificile probleme in dezvoltarea tarilor Europei de sud-est.
Din 9 octombrie 2007, printr-o decizie a tarilor membre, aprobata la cea de-a 11-a intalnire a Grupului la Podgorica, Initiativa Anticoruptie a Pactului de Stabilitate (SPAI) a devenit Initiativa Anticoruptie Regionala (RAI), in urma transformarii Pactului de Stabilitate pentru Europa de sud-est in Consiliul Regional de Cooperare (RCC).
Tari membre: in prezent, Initiativa contine 9 state membre din regiune: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, FRI Macedonia, R. Moldova, Romania si Serbia si Muntenegru, plus un observator – Misiunea ONU in Kosovo.
Tari sustinatoare: statele membre UE, SUA, Canada, Elvetia, Japonia, Norvegia, Federatia Rusa, Slovacia, Turcia. Principalul donator al Initiativei sunt Statele Unite ale Americii prin USAID si ABA CEELI.
Memorandumul de intelegere privind cooperarea in lupta impotriva coruptiei prin Initiativa Anticoruptie pentru sud-estul Europei a fost deschis pentru semnare si ratificare de catre tarile membre SPAI in cadrul intrunirii SEECP la Zagreb, 13 aprilie 2007. Semnand Memorandumul, statele au asigurat sustinerea financiara a Secretariatului de la Sarajevo a Initiativei Anticoruptie prin aducerea unei contributii financiare anuale si au decis pentru prima data sa propuna un Presedinte al Initiativei din regiune. A fost un pas clar urmator spre o conducere si o proprietate regionala deplina a Initiativei Anticoruptie, demonstrand astfel implicarea tarilor din Europa de sud-est in lupta impotriva coruptiei.
Memorandumul de intelegere a fost aprobat de Romania prin Hotararea Guvernului nr. 965/22.08.2007 (actul a intrat in vigoare la data de 31 august 2007). Contributia financiara a Romaniei este de 24.000 de euro si se suporta anual din bugetul Ministerului Justitiei, conform prevederilor Hotararii de Guvern".
foto: ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc
sursa foto: agerpres.ro
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii