Legea CCR: noile conditii in care judecatorii CCR pot fi urmariti penal, arestati sau trimisi in judecata

Data: 27 June 2018, 13:27 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1467 afisari

Senatul Romaniei a adoptat in data de 25 iunie 2018 propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, Senatul fiind ultima camera sesizata, iar legea fiind trimisa deja spre promulgarea de catre Presedintele Romaniei.


 

Este vorba despre modificarile din Legea nr. 47/1992 privind CCR privitoare la posibilitatea ca judecatorii Curtii Constitutionale sa fie urmariti penal, retinuti, arestati, perchezitionati sau trimisi in judecata penala.

Potrivit noilor prevederi, judecatorii CCR nu pot fi urmariti penal, retinuti, arestati, perchezitionati sau trimisi in judecata penala decat dupa ce s-a obtinut incuviintarea plenului Curtii Constitutionale, cu votul a doua treimi din numarul judecatorilor CCR, la cererea ministrului Justitiei, dupa ce acesta a fost sesizat de Procurorul General al Romaniei.

 

Totusi, in vazul unei infractiuni flagrante, judecatorii CCR pot fi retinusi si supusi pechezitiei, ministrul Justitiei informandu-l de indata pe presedintele Curtii Constitutionale.

Odata cu trimiterea sa in judecata penala, judecatorul constitutional poate fi suspendat prin decizia Plenului CCR, adoptata cu votul a doua treimi din membrii Curtii. '

Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, astfel cum a fost trimis la promulgare de Senatul Romaniei:


Adauga comentariu

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*