Judecator suspect de probleme psihice

Data: 03 May 2020, 10:34 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2612 afisari

Un judecator este suspect de a suferi din cauza unor probleme psihice.


 

Desigur: Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii ii protejeaza identitatea magistratului cu pricina de la Tribunalul Arad, mentionand doar ca a votat in unanimitate pentru ca judecatorul sa fie prezentat in fata unei comisii de specialitate, care sa il examineze si apoi sa stabileasca daca are sau nu afectata sanatatea mintala.

 

Minuta Sectiei pentru judecatori:

 

Situatia unui judecator de la Tribunalul Arad (3/8269/2020)

Solutie

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prezentarea unui judecator de la Tribunalul Arad in conformitate cu art. 64 alin. 1 raportat la art. 62 alin. 1 ind. 2 din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. (unanimitate).

 

Fragmentele din Legea 303/2004 invocate:

- art. 62 alin. 1^2: „Judecatorul sau procurorul care sufera de o alta afectiune decat cea prevazuta la alin. (1) lit. b) (n.r. boala psihica), care-l pune in imposibilitate de a-si exercita atributiile, poate fi suspendat din functie, la cererea sa sau a colegiului de conducere al instantei sau parchetului. Aceasta masura se poate dispune numai dupa epuizarea duratei pentru care se acorda concediile medicale si indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Afectiunea se stabileste printr-o expertiza de specialitate care se efectueaza de o comisie medicala de specialitate numita prin ordin comun al ministrului justitiei si ministrului sanatatii. Suspendarea din functie dureaza pana la insanatosire. Prin raportul de expertiza, comisia stabileste termenul in care magistratul urmeaza sa revina la reexaminare”;

- art. 64 alin. 1: „In cazul prevazut la art. 62 alin. (1) lit. b), boala psihica se constata printr-o expertiza de specialitate efectuata de o comisie medicala de specialitate numita prin ordin comun al ministrului justitiei si ministrului sanatatii. La sesizarea presedintelui instantei sau a conducatorului parchetului ori a colegiilor de conducere, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii dispune prezentarea magistratului la expertiza de specialitate”.

Adauga comentariu

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*