INPPI organizeaza examen de definitivat (11-13 noiembrie 2015)
Data: 21 October 2015, 12:41 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2355 afisari
Institutul National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa a dat publicitatii un anunt privind organizarea examenului pentru dobandirea calitatii de practician in insolventa definitiv, in perioada 11-13 noiembrie 2015.
Potrivit anunutului INPPI, examenul consta in sustinerea unei lucrari scrise, reprezentand un studiu de caz din practica stagiarului. Nota minima pentru promovarea examenului este 7.
Anuntul INPPI:
„In perioada 11.11.2015-13.11.2015, la sediul UNPIR din str. Vulturilor nr. 23, etaj 1, sector 3, București, se va desfașura examenul de definitivat in profesia de practician in insolventa.
Dosarele de inscriere la examenul de definitivat se depun la filialele UNPIR la care sunt inregistrati, in intervalul 26.10.2015 - 30.10.2015.
Comisiile si repartizarea candidatilor pe comisii, respectiv data si ora de incepere vor fi afisate cel mai tarziu la 06.11.2015, pe site-ul www.inppi.ro și www.unpir.ro.
Documentatia de inscriere la examen se va depune la Filiala UNPIR la care este arondat practicianul stagiar pana la 30.10.2015 si va contine urmatoarele documente:
- cererea de inscriere;
- raport de activitate privind stagiul de pregatire profesionala efectuat, inclusiv dovada de participare la stagiul intensiv de pregatire;
- caracterizarea intocmita de coordonatorul/coordonatorii de stagiu pe langa care stagiarul a functionat ca salariat sau colaborator;
- studiu de caz;
- dovada achitarii taxei de sustinere a examenului de definitivat in cuantum de 1.500 lei.
Intreaga documentatie se va depune in dosar de plastic, cu șina și perforatii.
Documentele mai sus mentionate, avizate de Filiala UNPIR din care face parte practicianul in insolventa stagiar, se vor transmite catre Secretariatul General al UNPIR cel mai tarziu pana la 04.11.2015.
Raportul de activitate va contine: elemente precum participarea la intocmirea de dosare de oferta, planuri de reorganizare (unde a fost cazul), tabele de creante, operatiuni legate de Buletinul procedurilor de insolventa, adunari ale creditorilor, licitatii, operatiuni de inventariere, numarul de dosare la care a colaborat cu specificarea felului procedurii, precum si orice alte repere ale activitatii. Raportul de activitate va prevede si participarea la stagii de pregatire.
Studiul de caz se recomanda a avea un volum de maxim 10 pagini tehnoredactate, cu font Times New Roman sau Arial, cu dimensiunea caracterelor de 12 puncte, utilizand diacritice, textul va respecta o spatiere intre randuri de 1,5 linii. Obligatoriu paginile lucrarii vor fi numerotate.
Studiul de caz se va depune in 3 exemplare.
Examenul pentru dobandirea calitatii de practician in insolventa definitiv consta in sustinerea unei lucrari scrise.
Lucrarea scrisa va reprezenta un studiu de caz din practica stagiarului.
Durata prevazuta pentru sustinerea lucrarii va fi de circa 10 minute, timp in care vor fi evidentiate principalele aspecte ale cazului, elementele de practica curenta si cele specifice.
Comisia de examinare va analiza lucrarile, va audia prezentarea acestora si va putea proceda la verificarea cunostintelor teoretice si practice ale candidatului in domeniul insolventei.
Comisia poate decide amanarea sustinerii examenului pentru un candidat in cazul in care se constata ca documentatia de inscriere este incompleta sau ca, lucrarea scrisa nu a fost redactata in conformitate cu prevederile instructiunilor de mai sus.
Modelul cererii de inscriere la examenul de definitivat este prevazut in Anexa nr. 1”.
>>Model cerere inscriere pentru examenul de definitivat organizat de INPPI
foto: Simona Maria Milos, presedinte al INPPI
sursa foto: inppi.ro
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii