INM. Seminar antidiscriminare la Comisia Europeana impotriva Rasismului si Intolerantei si la CEDO - Strasbourg, 21-24 septembrie 2015 (10 locuri)
Data: 26 June 2015, 10:44 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2253 afisari
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii organizeaza la Strasbourg, in perioada 21-24 septembrie 2015, seminarul „Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin participarea larga a profesionistilor si a societatii civile”, potrivit unui anunt dat publicitatii, joi 25 iunie 2015, de Institutul National al Magistraturii.
Seminarul se adreseaza judecatorilor si procurorilor si implica o vizita de studiu la Consiliul Europei, Comisia Europeana impotriva Rasismului si Intolerantei si Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in cadrul unui proiect implementat de CNCD in parteneriat cu Consiliul Europei.
Actiunea de formare va oferi participantilor posibilitatea de a cunoaste activitatea Comisiei Europene impotriva Rasismului si Intolerantei si de a aprofunda modul de lucru, organizarea si actele procedurale specifice in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Finantare
Potrivit anuntului INM, CNCD va asigura participantilor diurna, cazarea pentru 3 nopti (21/22 septembrie, 22/23 septembrie, respectiv 23/24 septembrie a.c.) si transportul cu avionul. Orice alte costuri ocazionate de participarea la seminar nu pot fi suportate de INM. Prin depunerea documentelor de candidatura, candidatii accepta ca, in ipoteza selectarii in vederea participarii, acesta se va face exclusiv in conditiile financiare aprobate la nivelul CNCD.
Cui se adreseaza
Aceasta actiune de formare este deschisa participarii judecatorilor si procurorilor. Potrivit informatiilor primite de la organizatori, la selectie vor avea prioritate judecatorii specializati in materia dreptului civil si a contenciosului administrativ de la nivelul tribunalelor, curtilor de apel si Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Numar de locuri
10 locuri. INM va alcatui si o lista de rezerva (maximum 4 persoane), la care se va apela in situatia imposibilitatii de participare comunicata de unul sau mai multi dintre candidatii selectati initial.
Documente necesare pentru inscriere
-CV actualizat-cuprinzand date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba romana;
-scrisoare de intentie – limba romana;
-certificat de competenta lingvistica – limba engleza (in masura in care candidatul poseda un astfel de certificat);
-formularul de inscriere completat;
-avizul colegiului de conducere al instantei sau parchetului la care acestia isi desfasoara activitatea, iar in caz de urgenta, avizul presedintelui sectiei/procurorului sef sectie in care judecatorul sau procurorul isi desfasoara activitatea sau, daca nu exista sectii, avizul conducatorului instantei sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile si obligatiile persoanelor trimise in misiune temporara in strainatate de catre Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara, Institutul National al Magistraturii si scoala Nationala de Grefieri, precum si pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotararea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).
Documentele solicitate pot fi transmise la adresa de e-mail maria.dragu@inm-lex.ro
Termen inscriere - 5 iulie 2015
Criterii de selectie
INM va efectua selectia initiala a candidatilor romani in functie de urmatoarele criterii:
relevanta programului pentru activitatea profesionala a magistratului candidat/specializarea ceruta pentru curs;
neparticiparea recenta la alte forme de pregatire internationala;
posibilitatea si disponibilitatea magistratului de a disemina informatiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregatire.
Fiecare criteriu de selectie va fi analizat corelativ cu conditia cunoasterii temeinice a limbii engleze, atestata, in principal, prin documente oficiale depuse de candidat.
Persoana de contact pentru acest program este d-na Maria Dragu, expert INM, tel. 021/40 76 238, maria.dragu@inm-lex.ro.
Selectia INM confera magistratilor selectati doar o vocatie de participare la seminar, urmand ca participarea efectiva sa fie determinata in urma deciziei organizatorilor.
In termen de 15 zile de la finalizarea programului persoanele selectate sunt obligate sa transmita INM un raport privind activitatile desfasurate in cadrul programului de formare, problemele de drept dezbatute, solutiile relevate precum si orice alte informatii de natura sa permita o evaluare a calitatii si eficacitatii programului.
foto: Asztalos Csaba Ferenc, presedinte al CNCD
sursa foto: sptfm.ro
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii