INM selecteaza 20 de magistrati pentru participarea la un seminar de formare pe tema violentei domestice

Data: 10 July 2015, 14:09 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2381 afisari

Institutul National al Magistraturii a dat publicitatii un anunt privind selectia a 10 judecatori si 10 procurori romani specializati in domeniul combaterii violentei domestice pentru participarea la seminarul de formare a formatorilor organizat in cadrul proiectului „Actiune comuna impotriva violentei domestice”, finantat in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.


Anuntul INM:

"Inspectoratul General al Politiei Romane, in calitate de promotor de proiect, implementeaza in parteneriat cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Institutul National al Magistraturii, Academia de Politie 'Alexandru Ioan Cuza', Institutul de Economie Nationala din cadrul Academiei Romane, Directia Politiei Nationale din Norvegia si Consiliul Europei proiectul 'Actiune comuna impotriva violentei domestice', finantat prin Proiectul RO20 'Violenta domestica si violenta bazata pe sex' din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacitatii Politiei Romane si a autoritatilor judiciare din Romania in lupta impotriva violentei domestice.

Printre principalele activitati propuse pentru realizarea obiectivelor proiectului se numara şi organizarea a 2 seminarii de formare a formatorilor (unul adresat magistratilor si unul adresat ofiterilor de politie specializati) si 10 seminarii de formare continua pentru profesionisti cu privire la lupta impotriva violentei domestice.

Seminarul de formare a formatorilor pentru magistrati se adreseaza unui numar de 20 judecatori si procurori (10 judecatori si 10 procurori), specialisti in domeniul luptei impotriva violentei domestice. Institutul National al Magistraturii, cu sprijinul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, urmeaza sa selecteze cele 20 persoane in vederea participarii la seminar, prevazut a se desfasura in perioada 12-14 octombrie 2015, la Sibiu.

Limba oficiala de lucru a proiectului este limba romana, fiind asigurata traducerea din/in limba engleza.

Cei 20 judecatori si procurori pregatiti in cadrul acestui seminar de formare a formatorilor vor putea fi ulterior implicati in cele 10 activitati de formare continua in domeniul luptei impotriva violentei domestice, in conformitate cu prevederile proiectului, programate a se desfasura in luna noiembrie a acestui an.

Selectia se va realiza in doua etape. Intr-o prima etapa, eliminatorie, comisia va evalua candidaturile, pe baza documentatiei transmise, sub aspectul indeplinirii urmatoarelor cerinte:

a.respectarea termenului limita pentru depunerea candidaturilor;

b.respectarea documentatiei de inscriere indicate in anuntul cu privire la selectie;

c.vechimea in magistratura si o buna reputatie in domeniul in care activeaza;

d.experienta profesionala de cel putin 3 ani in instrumentarea cauzelor de violenta domestica;

e. cunostinte si abilitati didactice;

f.cunoasterea limbii engleze;

g. cunostinte de operare calculator.

Calitatea de formator al INM va constitui un avantaj in realizarea clasamentului.

In masura in care numarul de participanti inscrisi depaseste numarul de locuri disponibile (10 pentru judecatori si 10 pentru procurori), se va proceda la o a doua etapa de selectie, sub forma unui interviu, criteriile de selectie fiind urmatoarele:

a.capacitatea de comunicare si relationare in lucrul cu adultii;

b.abilitatea de a lucra in echipa;

c.cunostinte disciplinare aprofundate, rationamente, sustinerea argumentata a punctelor de vedere;

d.capacitatea de documentare din diverse surse, in limba romana şi in limbi de circulatie internationala;

e.disponibilitatea de a colabora, de a contribui si de a se integra in cadrul proiectului.

Persoanele interesate sunt rugate sa transmita, in format electronic, o scrisoare de intentie si un CV actualizat, pana la data de 3 august 2015 inclusiv, in atentia d-nei Ruxandra Ana, sef Departament formare formatori in cadrul INM, la adresa de e-mail: ruxandra.ana@inmlex.ro".

Adauga comentariu

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*