Inalta Curte a sesizat CCR asupra aspectelor de neconstitutionalitate cuprinse in Legea privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate (Hotararea)
Data: 27 April 2018, 12:46 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1324 afisari
Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie au sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei in legatura cu aspecte de neconstitutionalitate ale Legii privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.
In acest sens, Sectiile Unite ale instanei supreme au adoptat Hotararea nr. 2 din 26 aprilie 2018, pe care o prezentam in cuprinsul articolului, in care sunt cuprinse toate motivele pentru care judecatorii Inaltei Curti inteleg sa conteste la Curtea Constitutionala Legea privind masurile alternative de executare a pedespelor privative de libertate. Potrivit acestei Hotarari, decizia sesizarii CCR a fost luata de 79 de judecatori, dintr-un total de 113 judecatori in functie la Inalta Curte, sedinta fiind condusa de presedinta instantei, judecatoarea Cristina Iulia Tarcea (foto).
Comunicatul Inaltei Curti de Casatie si Justitie referitor la sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu aspecte de neconstitutionalitate ale Legii privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate:
"Joi, 26 aprilie 2018, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-au constituit in Sectii Unite, conform dispozitiilor art.25 lit. c) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la exercitarea controlului de constitutionalitate, inainte de promulgare, asupra Legii privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.
Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, legal constituite, prin Hotarârea nr.2 din 26 aprilie 2018, au sesizat Curtea Constitutionala asupra aspectelor de neconstitutionalitate cuprinse in Legea privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate."
>>Hotararea nr. 2 a Sectiilor Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii