Demisia fostului procuror DNA Mircea Negulescu, analizata in plenul CSM
Data: 19 March 2017, 13:31 | autor: | 0 comentarii | 1141 afisari
Consiliul Superior al Magistraturii va discuta in plen, in sedinta de marti, 21 martie 2017, cererea de eliberare din functie prin demisie a fostului procuror DNA, Mircea Negulescu (foto). In prezent, Negulescu este suspendat din functie dupa ce marti, 28 februarie 2017, Sectia pentru procurori în materie disciplinara a analizat nota Inspectiei Judiciare cu propunerea de suspendare. CSM a discutat cererea de demisie in sedinta Plenului din 28 februarie 2017, insa a decis amanarea solicitarii, solicitand Directiei legislatie, documentare si contencios sa intocmeasca un punct de vedere cu privire la aceasta cerere.
Iata punctul 5 al ordinii de zi a sedintei Plenului CSM de marti, 21 martie 2017:
Eliberare din functie, prin demisie:
1) Punctul de vedere al Directiei legsilatie, documentare si contencios nr. 5274/2017 referitor la eliberarea din functie, prin demisie, a unui magistrat care este suspendat din functie pe durata procedurii disciplinare potrivit dispozitiilor art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004, privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile ulterioare.
2) Nota Directiei resurse umane si organizare privind solicitarea de eliberare din functie, prin demisie, a domnului NEGULESCU MIRCEA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina.
-----------------
Documente
Punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios
”Plenul Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat amanarea cererii de eliberare din functie, prin demisie, formulata de un magistrat suspendat din functie pe durata procedurii disciplinare potrivit dispozitiilor art. 52 alin. (I) din Legea nr. 317/2004 si a solicitat Directiei legislatie, documentare si contencios sa intocmeasca un punct de vedere cu privire la aceasta cerere. La data de 03.03.2017 magistratul în cauza a formulat o cerere de repunere pe rol si de solutionare cu celeritate a cererii sale de demisie. In motivare a aratat ca potrivit art. 65 alin. (5) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completatile ulterioare, Consiliul Superior al Magistraturii nu are posibilitatea amanarii discutarii unei cereri de demisie, ci numai de a stabili daca aceasta produce efecte de indata sau daca este necesar un termen de maxim 30 de zile pentru ca demisia sa devina efectiva, in situatia in care este necesara prezenta magistratului la serviciu”
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii