CSM reactioneaza la dezinformarile Comisiei Europene din Raportul MCV
Data: 14 November 2018, 19:17 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1434 afisari
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a adoptat o pozitie publica privind Raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European si Consiliu referitor la progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Intr-un comunicat de presa din data data de 14 noiembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii analizeaza punct cu punct toate referirile cuprinse in Raportul MCV privitoare la activitatea CSM, demontand rand pe rand fiecare dintre acuzatiile si criticile retinute in sarcina Consiliului.
Sunt analizate astfel atat aspectele retinut in Raportul MCV legate de procesul legislativ al Legilor Justitiei, sens in care CSM precizeaza ca a avut un aport important la modificarea acestora, Parlamentul insusindu-si multe dintre propunerile Consiliului, cat si aspectele retinute de CE legat de pretinsele presiune ale CSM asupra Inaltei Curti de Casatie si Justitie in procesul de numire a conducerii Sectiei penale a instantei supreme. In acest din urma exemplu, Consiliul precizeaza ca o astfel de presiune este exclusa.
Pozitia publica a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii privind Raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European si Consiliu referitor la progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare:
"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de Raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, dat publicitatii la Iata de 13 noiembrie 2018.
In cadrul atributiilor constitutionale si legale care ii revin, Consiliul a manifestat preocupare pentru implementarea recomandarilor formulate in rapoartele anterioare si care vizau activitatea sa.
In legatura cu unele aspecte retinute in Raport, pentru a asigura o corecta informare a opiniei publice, se impune a fi semnalate si unele erori factuale sau de apreciere, in legatura cu activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, de natura sa creeze o perceptie gresita cu privire la aceasta autoritate publica.
1. In ceea ce priveste evolutia pozitiei institutionale exprimate de Consiliul Superior al Magistraturii fata de infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, precizam urmatoarele:
Citește continuarea pe Monitorul Justiției
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii