Blocaj la procurorul achitat in dosarul lui Liviu Tudose
Data: 21 February 2022, 18:53 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2088 afisari
Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a intampinat un blocaj luni, 21 februarie 2022, in cazul unui procuror achitat definitiv in dosarul lui Liviu Tudose (foto 1), fost sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.
Este vorba despre procurorul Aurelian Mihaila (foto 2), fost adjunct al PCA Ploiesti cand parchetul era condus de Liviu Tudose. Atat Mihaila, cat si Tudose au fost achitati definitiv in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a si b teza I Cod procedura penala: „fapta nu exista”, respectiv „fapta nu este prevazuta de legea penala”. Dosarul (inceput de procurorul Mircea Negulescu a fost continuat de catre fostii colegi ai acestuia de la DNA Ploiesti Cerasela Raileanu si Lucian Onea) avea in vedere presupuse fapte de luare de mita, cercetare abuziva si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.
In prezent, Mihaila activeaza la PCA Ploiesti si a solicitat delegarea la Parchetul General, in functia de sef al Serviciului de documentare si statistica judiciara.
Luni, 21 februarie 2022, Sectia pentru procurori a CSM a amanat discutarea acestui caz, nereusind formarea unei majoritati la vot.
Minuta procurorilor CSM:
„Sectia pentru procurori, avand in vedere dispozitiile art.67 alin.3 raportat la art.19 din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii, adoptat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.1073 din 03.12.2018, a hotarat inscrierea propunerii de delegare in functia de procuror sef al Serviciului de documentare si statistica judiciara din cadrul Sectiei de resurse umane si documentare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a domnului MIHAILA AURELIAN CONSTANTIN, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, pe ordinea de zi a unei sedinte viitoare (3 voturi da, 1 vot nu, 2 voturi nule)”.
Pasajele regulamentare invocate mai sus:
- art. 19:
„(1) In caz de paritate de voturi, dezbaterile si procedura de vot se reiau in aceeasi zi, daca este posibil.
(2) In cazul in care dupa reluarea procedurii de vot nu se poate adopta o hotarare, punctul va fi inscris pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Plenului, cu respectarea termenului de solutionare prevazut de lege, daca este cazul”;
- art. 67 alin. 3:
„Dispozitiile (...) art. 19 (...) se aplica in mod corespunzator si in cazul lucrarilor Sectiei pentru procurori”.
sursa foto: Ziarul Incomod
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii