Avocat din Baroul Constanta, retinut de procurorii DNA
Data: 18 January 2016, 17:24 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1883 afisari
Directia Nationala Anticoruptie a dat publicitatii, luni 18 ianuarie 2016, un comunicat de presa privind retinerea pentru 24 de ore a avocatului Sorin Sandru, din cadrul Baroului Constanta, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si spalare a banilor.
Avocatul va fi prezentat Curtii de Apel Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Comunicatul DNA:
„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 18.01.2016, a inculpatului SANDRU SORIN, avocat in cadrul Baroului Constanta, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- trafic de influenta,
- spalarea banilor.
In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In luna iulie 2014, inculpatul Sandru Sorin a pretins de la o persoana (martor denuntator) suma de 40.000 lei, in schimbul folosirii influentei pe care afirma ca o are asupra primarului unui oras de pe raza judetului Constanta si asupra mai multor functionari din cadrul acelei institutii publice.
Totodata, inculpatul a promis ca va determina persoanele abilitate sa efectueze la timp plata unor sume de bani catre biroul martorului denuntator, in temeiul unui contract de consultanta incheiat de acesta cu institutia publica respectiva.
Pentru a disimula provenienta ilicita a sumei de 40.000 lei pretinsa pentru traficarea influentei, inculpatul Sandru Sorin a incheiat cu martorul denuntator un contract fictiv de asistenta juridica, care a creat aparenta mincinoasa a unei origini licite a sumei respective.
Inculpatului Sandru Sorin i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.
La data de 19 ianuarie 2016, inculpatul Sandru Sorin urmeaza sa fie prezentat Curtii de Apel Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Departamentului de Informatii si Protectie Interna si din partea Directiei Generale Anticoruptie.
Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii