ADSA solicita UNBR si Consiliului Baroului Bucuresti sa monitorizeze atent cazurile in care avocatii sunt inculpati
Data: 15 December 2015, 15:00 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1794 afisari
Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor (ADSA), condusa de av. Daniel Fenechiu (foto), a dat publicitatii, luni 14 decembrie 2015, un comunicat de presa in care isi exprima ingrijorarea fata de numarul din ce in ce mai mare de avocati acuzati in dosare ce au ca obiect infractiuni de coruptie.
„Dorim sa ne asiguram ca inculparea confratilor nostri nu este generata de imprejurarea ca acestia au prestat servicii specifice profesiei - reprezentare sau consultanta, in favoarea unor persoane care au integrat, fara stiinta avocatului, serviciile legale in strategii sau demersuri infractionale”, precizeaza presedintele ADSA, Daniel Fenechiu, in comunicat. Acesta solicita organelor profesiei – Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si Consiliul Baroului Bucuresti – sa monitorizeze atent cazurile in care avocatii sunt inculpati, „pentru ca serviciile avocatiale pe care acestia le-au prestat sunt apreciate de procurori ca fiind 'infractiuni', reamintind ca orice abuz impotriva unui avocat este nu doar un atac la adresa statului de drept, ci si o ingenunchere a dreptului constitutional la aparare”.
Comunicatul ADSA:
„Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor (ADSA) isi exprima ingrijorarea fata de numarul din ce in ce mai mare de avocati, acuzati in dosare ce au ca obiect infractiuni de coruptie si spalare a banilor. Fara a interfera in actul de justitie, ne-am dori sa ne asiguram ca inculparea confratilor nostri nu este generata de imprejurarea ca acestia au prestat servicii specifice profesiei - reprezentare sau consultanta, in favoarea unor persoane care au integrat, fara stiinta avocatului, serviciile legale in strategii sau demersuri infractionale. Faptul ca anumite servicii avocatiale pot servi in a da o aparenta de legalitate unor actiuni sau demersuri infractionale nu poate antrena raspunderea penala a avocatului decat daca acesta stia ca participa la savarsirea unei infractiuni.
ADSA cere organelor profesiei - UNBR si Consiliul Baroului Bucuresti sa monitorizeze atent cazurile in care confratii nostri sunt inculpati pentru ca serviciile avocatiale pe care acestia le-au prestat sunt apreciate de procurori ca fiind 'infractiuni', reamintind ca orice abuz impotriva unui avocat este nu doar un atac la adresa statului de drept, ci si o ingenunchere a dreptului constitutional la aparare”.
foto: paginadepolitica.ro
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii