RIL admis: MAI nu are calitate procesuala pasiva in litigiile dintre angajati si institutiile aflate in subordinea sa
Data: 14 June 2016, 16:39 | autor: C.G. | 0 comentarii | 4529 afisari
Completul competent sa judece recursul in interesul legii din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a admis, in sedinta de luni, 13 iunie 2016, un recurs in interesul legii formulat de Procurorul General al Romaniei cu privire la calitatea procesuala a Ministerul Afacerilor Interne in litigiile dintre angajati si institutiile sau unitatile cu personalitate juridica aflate in subordinea sa, avand ca obiect solicitarea unor drepturi de natura salariala.
Comunicatul ICCJ:
„In sedinta din 13 iunie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul competent sa judece recursul in interesul legii, legal constituit in cauza, a solutionat un recurs in interesul legii, fiind pronuntata urmatoarea solutie:
Decizia nr. 13 in dosarul nr. 12/2016
Admite recursul in interesul legii formulat de Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si, in consecinta, stabileste ca:
In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 21 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 7 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 22/2002 privind executarea obligatiilor de plata ale institutiilor publice stabilite prin titluri executorii, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 222 din Codul civil, adoptat prin Legea nr. 287 din 17 iulie 2009, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Ministerul Afacerilor Interne, in calitatea sa de ordonator principal de credite, nu are calitate procesuala pasiva in litigiile dintre angajati si institutiile/unitatile cu personalitate juridica aflate in subordinea sa, avand ca obiect solicitarea unor drepturi de natura salariala.
Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila.
Pronuntata, in sedinta publica, azi 13 iunie 2016.
Dupa redactarea considerentelor si semnarea deciziei, aceasta se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii