PNL si USR, esec la Curtea Constitutionala
Data: 05 June 2019, 17:31 | autor: L.J. | 1 comentarii | 2130 afisari
Partidul National Liberal si Uniunea Salvati Romania au suferit un esec miercuri, 5 iunie 2019, la Curtea Constitutionala a Romaniei – condusa de Valer Dorneanu (foto).
CCR a respins ca inadmisibile obiectiile de neconstitutionalitate formulate de catre deputatii celor doua formatiuni politice in legatura cu proiectul de lege privind modificarea articolului 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.
In aceeasi zi, Curtea Constitutionala a Romaniei a respins in unanimitate, ca neintemeiate, sesizarile senatorilor USR privind numirea judecatorului Cristian Deliorga si a procurorului Gheorghe Stan in posturi de judecatori CCR.
Minutele CCR privindu-i pe Deliorga si Stan:
„A. Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la Hotararea Camerei Deputatilor nr.17/2019 pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala, sesizare formulata de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvati Romania din Camera Deputatilor;
In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neintemeiata, sesizarea de neconstitutionalitate si a constatat ca Hotararea Camerei Deputatilor nr.17/2019 pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala este constitutionala in raport cu criticile formulate.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Camerei Deputatilor.
B. Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la Hotararea Senatului nr.20/2019 pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala, sesizare formulata de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvati Romania din Senat;
In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neintemeiata, sesizarea de neconstitutionalitate si a constatat ca Hotararea Senatului nr.20/2019 pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala este constitutionala in raport cu criticile formulate.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Senatului”.
Decizia Curtii Constitutionale privind modificarea art. 12 din Legea 78/2000 a fost luata
Citește continuarea pe Monitorul Justiției
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# DODI 5 June 2019 21:00 +4