ORDONANTA DE PLATA – Sentinta Tribunalului Bucuresti prin care s-a admis cererea creditoarei:”Nu pot fi retinute apararile debitoarei referitoare la imputatie, platile efectuate fiind realizate in cadrul dosarului de executare”
Data: 09 January 2019, 11:46 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1091 afisari
Prin Sentinta din 26 iulie 2018, Tribunalul Bucuresti a obligat debitoarea sa plateasca creditoarei suma de 2.474.037,52 lei, reprezentand debit principal restant.
Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a VI-a Civila la data de... sub numărul..., creditoarea... SA a chemat in judecata pe debitoarea... SRL solicitand instantei ca, prin hotararea ce se va pronunta, sa dispuna emiterea unei ordonante pentru plata sumei de... lei cu titlu de debit principal, reprezentand facturi neachitate aferente Contractului de acces la infrastructura feroviara nr...; a sumei de... lei cu titlu de penalitati de intarziere decurgand din neplata la termen a facturilor neachitate calculate pana la data de...; cu cheltuieli de judecata.
In motivarea cererii, in esenta, creditoarea a aratat ca a incheiat cu debitoarea un contract de acces la infrastructura feroviara, in vederea punerii la dispozitia beneficiarului a retelei de cai ferate.
In derularea raporturilor contractuale, creditoarea si-a indeplinit intocmai obligatiile, astfel cum au fost asumate ele prin Contract. Consecutiv, a emis in acest sens un numar de 15 facturi fiscale aferente tarifului de utilizare a infrastructurii.
Creditoarea a comunicat toate aceste facturi debitoarei, aceasta din urma efectuand parti partiale pentru suma de... lei, inregistrandu-se in continuare un debit restant de... lei. Fata de aceasta situatie, termenele de plata fiind depasite, au fost incheiate conventii de esalonare si de recunoastere a debitului, dar chiar si in aceasta situatie parata nu a procedat la stingerea integrala a datoriei.
Creditoarea a aratat ca detine o creanta sa este certa, lichida si exigibila.
Caracterul cert al creantei rezulta din contract, respectiv din facturile fiscale emise in baza contractului dintre parti.
Creditoarea a notificat societatea debitoare sa plateasca contravaloarea debitului principal, a penalitatilor si a despagubirilor, comunicand acesteia somatia prevazuta de art. 1014 C.pr.civ. Sub aspectul admisibilitatii cererii de emitere a ordonantei de plata, reclamanta mentioneaza faptul ca sunt indeplinite toate conditiile pentru admiterea prezentei si obligarea debitoarei la plata sumelor solicitate de aceasta.
Minuta Tribunalului Bucuresti:
„Admite cererea formulata de creditoarea... in contradictoriu cu debitoarea...
Obliga debitoarea sa plateasca creditoarei suma de 2.474.037,52 lei reprezentand debit principal restant.
Obliga debitoarea la plata catre creditoare a sumei de 319 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.
Stabileste termen pentru indeplinirea obligatiei, 30 de zile de la comunicare.
Cu drept de a formula cerere in anulare in termen de 10 zile de la comunicare.
Cererea in anulare se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Civila”.
Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:
Citește continuarea pe Monitorul Justiției
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii