FAPTA NU EXISTA – Motivarea Tribunalului Bucuresti privind achitarea fostei senatoare Doina Tudor si a fostului presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din ASF, Daniel Tudor: „ Nu a existat un scop, din cel retinut de acuzare, pentru care sa fi primit pretinsele sume de bani”
Data: 14 December 2018, 11:04 | autor: | 0 comentarii | 1599 afisari
Prin Sentinta 1237/2018, Tribunalul Bucuresti a dispus achitarea fostei senatoare Doina Tudor si a fostului presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din ASF, Daniel Tudor, intr-un dosar in care DNA i-a acuzat de pretinse infractiuni de luare de mita si complicitate la luare de mita.
Achitarea Tribunalului Bucuresti a fost dispusa in baza art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura penala care prevede ca "fapta nu exista". In aceasta cauza a fost trimis in judecata si Ovidiu Marin, fost secretar general al Senatului Romaniei, la data comiterii faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta, insa dosarul a fost disjuns in privinta Doinei si Daniel Tudor, iar CAB l-a condamnat definitiv pe Marian la 2 ani de inchisoare .
Procurorii DNA au retinut in rechizitoriu faptul ca: "In perioada martie – mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la actionarul majoritar al firmei respective (denuntator in cauza), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro.
Totodata, Marian Ovidiu a sustinut ca are influenta asupra presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si ca-l va determina pe acesta sa nu indeplineasca acte ce intrau in atributiile sale de serviciu. Concret, inculpatul Tudor Daniel George trebuia sa depuna diligentele necesare pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri.
Din suma de bani initial pretinsa, inculpatul Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 euro, din care si-a insusit 200.000 de euro.
Restul de 300.000 euro au fost remisi inculpatului Tudor Daniel George in trei transe de cate 100.000 euro, o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale Tudor Doina Anca, senator in Parlamentul Romaniei, persoana care cunostea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienta cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.
In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii”.
Minuta Tribunalului Bucuresti:
"In baza art. 396 al. 1 si 5 C.pr.p. rap la art. 16 al. 1 lit. a C.pr.p., achita pe inculpatul TUDOR DANIEL GEORGE sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.
In baza art. 396 al. 1 si 5 din C.pr.p. raportat la art. 16 al. 1 lit. a din C.pr.p., achita pe inculpata TUDOR DOINA ANCA, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita.
Ridica sechestrul asupra sumelor de bani in lei si valuta, pana la concurenta sumei de 300 000 euro din conturile deschise pe numele inculpatului Tudor Daniel George. Cu apel".
Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:
Citește continuarea pe Monitorul Justiției
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii