DECIZIA nr. 442/2015 – CCR a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de Presedintele Romaniei si a constatat ca Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006 este neconstitutionala
Data: 21 July 2015, 11:44 | autor: A.P. | 0 comentarii | 2169 afisari
In ziua de 10 iunie 2015, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art. 146 lit. d) din Constitutia Romaniei si al art. 29 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006, obiectie formulata de Presedintele Romaniei.
In urma deliberarilor, cu unanimitate de voturi, Curtea a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata si a constatat ca Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006 este neconstitutionala.
>>Decizia nr. 442 din 10 iunie 2015 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006 (publicata in Monitorul Oficial nr. 526 din 15 iulie 2015 )
Dispozitiile Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006 au urmatorul cuprins:
"Articol unic — Legea serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 121 din 5 martie 2013, cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Alineatul (2) al articolului 5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
'(2) Operatorii furnizori/ prestatori de servicii de utilitati publice, indiferent de modul de organizare, de forma de proprietate, de natura capitalului sau tara de origine au, pentru aceste servicii de utilitati, drept de trecere asupra terenurilor afectate de sistemele de utilitati publice. Dreptul de trecere se exercita cu titlu gratuit asupra terenurilor apartinand statului sau unitatilor administrativ-teritoriale pe toata durata furnizarii/ prestarii serviciilor de utilitati publice'.
2. Alineatul (8) al articolului 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
'(8) Prin derogare de la prevederile art. 37 si 92 din Legea nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, statutul si actul constitutiv ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara cu obiect de activitate serviciile de utilitati publice se aproba prin hotarari ale autoritatilor deliberative ale unitatilor administrativ-teritoriale membre si se semneaza, in numele si pe seama acestora, de primarii unitatilor administrativ-teritoriale asociate si/ sau, dupa caz, de presedintii consiliilor judetene, care sunt reprezentanti ai comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor in adunarile generale ale asociatiei; primarii si presedintii consiliilor judetene isi pot delega calitatea de reprezentant in adunarea generala a asociatiei, prin dispozitie'."
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii