CSM. Precizari privind afirmatiile lansate in spatiul public referitoare la Concursul de admitere la INM 2015
Data: 12 October 2015, 17:57 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1682 afisari
Consiliul Superior al Magistraturii si Institutul National al Magistraturii au dat publicitatii, luni 12 octombrie 2015, un comunicat de presa avand ca subiect „Precizari privind afirmatiile lansate in spatiul public referitoare la Concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii, sesiunea august – octombrie 2015”.
Comunicatul CSM:
"Avand in vedere lansarea in spatiul public, prin intermediul unor publicatii centrale si locale precum si posturi TV a unor afirmatii in legatura cu proba interviului din cadrul Concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii, sesiunea august – octombrie 2015, Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass-Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si Biroul de Relatii Publice din cadrul Institutului National al Magistraturii sunt abilitate sa comunice urmatoarele:
PRECIZARI
Admiterea la Institutul National al Magistraturii se face cu respectarea principiilor transparentei si egalitatii, exclusiv pe baza de concurs, conform art.14 alin (1) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.
Metodologia privind organizarea si desfasurarea probei interviului din cadrul concursului de admitere la INM a fost publicata pe paginile web ale CSM www.csm1909.ro si INM www.inm-lex.ro la data de 30 iunie 2015, odata cu publicarea anuntului privind organizarea acestui concurs si are la baza Regulamentul privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii.
In cadrul probei interviului, procedura de admitere la INM urmareste o selectie a candidatilor care sa permita cea mai buna prognoza in ceea ce priveste adecvarea, eficienta si abilitatile necesare unui magistrat.
Proba interviului la concursul de admitere la INM constituie cea de-a treia proba a acestui concurs si consta in elaborarea in scris a unei analize cu privire la subiectul extras de catre candidat, sustinerea orala a acestuia si analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei.
Ca si primele doua probe – de verificare a cunostintelor de drept si, respectiv, de verificare a rationamentului logic – si proba interviului este una eliminatorie, fiind declarati admisi candidatii care au obtinut nota minima 7. Aceasta proba distincta are o pondere de 25% in nota finala obtinuta la concurs, calculata ca suma a notelor acordate in cele doua etape, in care nota obtinuta in prima etapa (testul grila de verificarea a cunostintelor juridice si testul grila de verificare a rationamentului logic) are o pondere de 75%.
Concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii se afla in curs de desfasurare, toate sesizarile formulate in legatura cu acesta urmand a fi avute in vedere in cadrul procedurii de analizare a rezultatelor concursului de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.
Pana la momentul validarii concursului, orice speculatii in legatura cu modul de desfasurare a acestuia sunt neavenite si pot afecta increderea publica si a candidatilor in corectitudinea desfasurarii unuia dintre cele mai prestigioase concursuri la nivel national, dar si credibilitatea institutiilor implicate in organizarea acestuia – Consiliul Superior al Magistraturii si Institutul National al Magistraturii.
Afirmatiile privind posibilitatea admiterii la INM prin savarsirea unor fapte penale sunt extrem de grave, sens in care toate persoanele care au cunostinta despre eventuale astfel de fapte pot sesiza, in conditiile legii, organele penale competente".
foto: jud. Marius Tudose, presedinte al INM
sursa foto: mediafax.ro
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii