CONGRESUL UNPIR 2018
Data: 31 May 2018, 14:14 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1401 afisari
Vineri, 25 mai 2018, incepand cu ora 14.00, in Fratelli Beach&Club, din Mamaia Nord, Constanta, a avut loc Congresul UNPIR 2018. Discutiile au fost moderate de catre domnul Nic Balan, presedintele UNPIR. In deschiderea evenimentului au rostit discursuri domnii: Robert Cazanciuc, Presedintele Comisiei Juridice din Senatul Romaniei; Adrian Vascu, Presedintele Uniunii Profesiilor Liberale din Romania (UPLR); Robert Sova, Presedintele Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR); Gheorghe Viorel Teodor, Presedintele Tribunalului Constanta.
De asemenea au mai luat cuvantul: doamna Simona Maria Milos, Presedinte INPPI si domnii Ion Popa, Presedinte al Uniunii Administratorilor Autorizati din Moldova (UAAM); Dorin Ciobanu, membru al Comisiei de Autorizare si Disciplina UAAM, precum si doamna Alina stefan, Director al Directiei Generale Juridice ANAF, domnul Petrut Ciobanu, Vicepresedinte UNBR si, nu in ultimul rand, domnul Sorin Petre, Prim-vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR).
In cea de-a doua parte a evenimentului, sub coordonarea domnului presedinte Nic Balan au avut loc lucrarile Congresului, care au inceput cu prezentarea Raportului de activitate si de gestiune al Uniunii. In continuare au fost prezentate si discutate: Raportul Comisiei de cenzori, Raportul Instantei Superioare de Disciplina, Proiectul planului de activitate pentru intervalul 2018-2019, ratificarea Hotararii ARP privind aprobarea situatiilor financiare pentru exercitiul 2017 si descarcarea de gestiune, ratificarea Hotararii ARP privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Uniunii pe anul 2018, propuneri privind modificarea si completarea Statutului privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa, adoptarea unor hotarari ale Congresului si diverse alte puncte cum ar fi: demersuri de comunicare (ex. site-ul oficial www.licitatii-insolventa.ro – relansarea platformei, centralizarea aparitiilor UNPIR in presa pe site-ul oficial www.unpir.ro, etc.), intalnirea cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice si ANAF, in cadrul careia s-au purtat discutii referitoare la aplicarea Ordinului ANAF nr. 2442/2016 privind procedurile de agreare si selectie a practicienilor in insolventa de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, discutii referitoare la hotararile prin care s-a dispus sechestru penal si la activitatea de valorificare a bunurilor sechestrate, numarul total al practicienilor in insolventa (778 de practicieni inscrisi, lista completa fiind publicata pe site-ul UNPIR), organizarea examenului de admitere, s.a.m.d.
Au avut interventii: domnul Stan Tirnoveanu, Prim-vicepresedinte UNPIR cu privire la propuneri de modificare a Statului practicienilor in insolventa (propunerile au avut un caracter in principal tehnic), doamna Leonora Maria Lantos, in calitate de membru al acestei instante de disciplina, a prezentat Raportul Instantei Superioare de Disciplina si domnul Ioan Ardeleanu, Presedintele Comisiei Centrale de Cenzori a prezentat raportul acestei comisii
In final, s-au dezbatut si supus la vot hotararile Congresului UNPIR 2018 (Proiectul de Hotarare privind aprobarea situatiilor financiare pentru exercitiul 2017 si descarcarea de gestiune, Proiectul de hotarare privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Uniunii pe anul 2018 si Planul de activitate pentru perioada 2018-2019).
Remarcam faptul ca participantii au fost incantati de organizarea si atmosfera generala a evenimentului.
Astfel, cu privire la Congresul de anul acesta, domnul Robert Sova a remarcat: „Sunt un pic invidios ca ati avut aceasta idee – geniala, sa o spun eu – de a organiza un congres intr-o atmosfera care sa destinda modul de colaborare si cred ca, in fapt, rolul unui organism profesional este sa creeze o comunitate si prin astfel de masuri, in care renuntam un pic la eticheta, la rigoare, in ceea ce priveste modul de asezare, de colaborare si modul de a vorbi”. Domnul Presedinte CECCAR a marturisit ca acesta este un prim pas in dezvoltarea sentimentului de apartenenta la o comunitate, in cadrul fiecarei profesii.
Domnul Dorin Ciobanu a destins atmosfera recitand cateva versuri dedicate Congresului din acest an: „Vreau sa mai mentionez ca anul acesta sarbatorim nu numai 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri, dar si 159 de ani de la infaptuirea Micii Uniri, care a avut loc in 1859, intre principatele Moldovei si ale tarii Romanesti. Cu acest prilej, ar fi necesar de recitat poezia lui Vasile Alecsandri, care a fost publicata in Steaua Dunarii a lui Mihail Kogalniceanu – in popor e cunoscuta ca Hora Unirii –, textul pe care l-am redactat cu prilejul Congresului de azi: ”.
In plus, domnul Petrut Ciobanu a remarcat: „Legislatia (n.n.: cu privire la masurile asiguratorii) este atat de stufoasa si cred ca acest Congres, si in aceasta maniera destinsa, vor fi discutii productive, iar rezultatul trebuie sa fie la un moment dat concretizat intr-un demers legislative”
Preluare de pe site-ul Universul Juridic
Adauga comentariu
ATENTIE
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii